TER AAR – Het is bijna zover. Het 24 uurs feest van ‘De 24 van Ter Aar’ vol sport, spel, muziek, entertainment en een natje en een droogje trapt vrijdag 24 juni af, waarna ruim een dag later, op zaterdagavond 25 juni de laatste muzieknoten klinken.

In februari ontstond bij Erik Poelwijk, beheerder en horeca-exploitant van IKC De Vaart, het idee om met de sportverenigingen in en rond De Vaart een evenement op poten te zetten. Hij benaderde Lyna Kant, die als Vlinder-beheerder én cateraar veel ervaring met grote feesten heeft, met de vraag of zij dit samen met hem wilde oppakken. Ook Ruud van Geene, directeur van basisschool De Vaart, wist hij direct te enthousiasmeren. “We wilden een periode van aan huis gekluisterd zitten, afsluiten met een mooi evenement. Met voor iedereen een aanbod. Sport, spel, cultuur, muziek en vermaak,” omschrijven de drie hun beweegredenen.

Het eerste gesprek met afgevaardigden van een flinke hoeveelheid Ter Aarse verenigingen en stichtingen maakte duidelijk dat het enthousiasme groot was. Ook de gemeente was toegewijd, subsidie kon worden aangevraagd.

Programma

Dit resulteerde in een breed en gevarieerd programma voor jong en oud. Vrijdag vanaf 19:00 uur presenteren (sport)verenigingen – in en om De Vaart en ook TVTA en TAVV – zich. Geïnteresseerden kunnen kijken en meedoen. Om 22:00 uur klinkt het startschot voor de Loopgasten. Nieuwe wethouder Tom de Kleer loopt de eerste rondes mee. De hardlopers lopen rondjes rond én door het IKC. Elke hardloper mag aansluiten. Direct om 22:00 uur, maar bijvoorbeeld ook om 4:00 uur in de nacht.

Voor de vroege vogels start zaterdag om 6:00 uur met dauwtrappen. Tussen 10:00 en 19:00 uur kan een !Triggr-fietstocht worden afgehaald. In de morgen en de middag presenteren sportverenigingen zich in en bij De Vaart én ook TVTA en TAVV verzorgen vrije inloopactiviteiten. De braderie met tientallen kramen op en rond het Lindenplein begint om 10:00 uur. Twee open podia – op het Lindenplein en bij De Vaart – worden gevuld met optredens. De Zeskamp start 10:00 uur bij TAVV en gaat daarna naar TVTA en Scarabee. ’s Middags is er een dansclinic door Creative Dance Creations voor de allerkleinsten.

Streetparade

’s Avonds vanaf 19:00 uur klinken de klanken van Dice Musica’83 tijdens de Streetparade waarna de muzikanten bij TAVV, samen met gastverenigingen, om 20:00 uur een Mini Taptoe verzorgen. De 24 is dan afgelopen, maar vanaf 21:00 uur gaat het feest door bij Poels Horeca in De Vaart én Sportsbar Ter Aar. Zij verzorgen een Afterparty met een deejay.