Johan Koole is benoemd tot Lid van Verdienste bij NSV’46. ©NSV’46

Algemeen directeur van Grote Club Actie, Frank Molkenboer, heeft zaterdag persoonlijk de cheque van het bijeengebrachte geld aan NSV’46 overhandigd. Na deze uitreiking is Johan Koole, de motor achter de Grote Club Actie, door NSV’46 in het zonnetje gezet.

Door zijn enorme inzet en motor achter de Grote Club Actie bij NSV’46 is Johan Koole benoemt tot Lid van Verdienste. In zijn toespraak gaf Frank Molkenboer al aan dat Johan, samen met zijn team, door de jaren heen al 960 superloten heeft verkocht. Dat staat gelijk aan een netto-opbrengst voor NSV’46 van ruim 115.000 euro.

Ieder jaar verbaast de Grote Club Actie weer hoe NSV’46, en Johan in het bijzonder, het voor elkaar krijgt om zoveel loten te verkopen en ook de manier hoe NSV’46 ermee omgaat; onder andere door alle superloten in de kantine op te hangen en een groot bord in de hal van de kantine met daarop alle superlotenkopers. Volgens Frank Molkenboer is dit voorbeeld inmiddels door verschillende clubs en stichtingen opgevolgd.

Clubtafel

Niets is Johan te gek en door zijn persoonlijke aanpak lukt het hem om ieder jaar weer vele (super)loten te verkopen. Ondanks de coronacrisis was hij al blij als er net zoveel loten verkocht zouden worden als in 2020 (circa 150 stuks). Maar tijdens een gesprek met Molkenboer op de Nationale Sport Vakbeurs werd Johan uitgedaagd om dit jaar tweehonderd superloten te verkopen. Als dit zou lukken, zou NSV’46 een clubtafel ontvangen. Deze weddenschap ging Johan maar wat graag aan en zie daar, het is hem weer gelukt. In overleg is de clubtafel aangepast in twee mooie statafels van clubtafel.com.

Maar naast grote inspirator van de Grote Club Actie heeft Johan zich nog op vele andere vlakken ingezet voor NSV’46. Zo is Johan met zijn tractor en aanhanger bij iedere huldiging op de platte kar betrokken bij de kampioenen van NSV’46. Daarnaast is hij het oudste spelende lid bij NSV’46, al jarenlang maakt Johan deel uit van het jeugdbestuur, is Johan scheidsrechter, lid van verschillende jubileumcomités en ook is hij actief in de kaartcommissie.

Kortom, een terechte verkiezing van Johan als Lid van Verdienste van NSV’46.