Webinars nieuwe postcoderoosregeling

Per 1 april is een nieuwe postcoderoosregeling van kracht. Inwoners van gemeente Nieuwkoop kunnen van deze sce-regeling – stimuleringsregeling coöperatieve energieopwekking – gebruik maken en zo besparen op hun energierekening.

De Gebiedscoöperatie Nieuwkoop U.A. heeft in april drie aanvragen voor drie verschillende daken in gemeente Nieuwkoop ingediend. Als het Rijk de aanvragen toekent, ontvangt de coöperatie vijftien jaar lang subsidie van het Rijk, naast de reguliere opbrengst van de opgewekte elektriciteit. Qua totale opbrengsten valt de nieuwe regeling iets minder gunstig uit dan de oude regeling, maar de regeling biedt wel de mogelijkheid om met vreemd vermogen het rendement van een project flink te verbeteren. Ook is de deelname aan de regeling niet meer gekoppeld aan het verbruik van het betreffende huishouden en kan hetzelfde huishouden aan meer projecten tegelijk deelnemen.

Webinars

GCN geeft via tweewekelijkse webinars informatie over de voorwaarden en hoe je kunt meedoen met de nieuwe regeling. Deze vragen beantwoorden zij direct online. Om aan een webinar deel te nemen, kun je je aanmelden via info@gcnieuwkoop.nl met de datum van de sessie waaraan je wilt deelnemen. Na aanmelding ontvang je een dag voor de sessie de gegevens voor deelname. De sessies zijn op donderdag 10 en 24 juni, 8 en 22 juli om 20:00 uur.

EERDER:
Nog zonnepanelen vrij in zesde postcoderoosproject


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?