NOS is onlangs gestart met het in kaart brengen van loden leidingen in Nederlandse gemeenten. Diverse gemeenten hebben hier al aan bijgedragen, maar gemeente Nieuwkoop nog niet. Voor VVD Nieuwkoop genoeg reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college over loden waterleidingen in de gemeente Nieuwkoop.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor loden leidingen. Niet heel gek, gezien lood schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Zo zou lood bij volwassenen leiden tot een verhoogde bloeddruk en zou het bij baby’s en kinderen tot 7 jaar zelfs de hersenen aan kunnen tasten.  NOS heeft het initiatief genomen om loden leidingen in Nederlandse gemeenten in kaart te brengen. Gemeente Nieuwkoop heeft nog niet meegedaan aan deze enquête.

Lees ook: VVD Nieuwkoop stelt vragen omtrent onopgehelderde inbraken in Nieuwkoop

VVD Nieuwkoop is onder andere benieuwd of er inzicht is in waar loden leidingen in de gemeente Nieuwkoop liggen. Zo ja, dan is de Nieuwkoopse politieke partij benieuwd wat de gemeente hier precies mee doet. Ook vraagt Paul Platen namens de fractie of men bekend is met de aanwezigheid van broze leidingen en wanneer deze vervangen worden.