Tom de Kleer: “Nieuwkoop laat kansen liggen. Daar willen wij mee aan de slag”

Lijsttrekker van VVD Nieuwkoop, Tom de Kleer, roept Nieuwkoopse inwoners op om op 14, 15 of 16 maart te kiezen voor “een gemeente die werkt voor jou”.

Eerder richtte lijsttrekker Tom de Kleer, in De Omroeper al direct het woord tot de Nieuwkoopse inwoners:

“Beste Inwoner, het is fijn wonen in onze gemeente. We hebben dertien sterke en unieke dorpen, met mensen die naar elkaar omkijken, met enthousiaste en betrokken ondernemers en hechte, bruisende verenigingen.

“Werk aan de winkel

Maar er is werk aan de winkel. We mogen niet achteroverleunen. Nieuwkoop laat kansen liggen. Kansen om iedereen, jong en oud, een fijn thuis te bieden. Kansen om werk te maken van een sterkere lokale economie. Kansen om onze dorpen hechter te maken, door inwoners in verbinding te brengen met horeca, sport en cultuur.

De gemeente was er de afgelopen jaren namelijk heel goed in om vooral dikke ambtelijke nota’s en beleidsvisies te schrijven. Er werd veel nagedacht en gepraat, zonder het vervolgens in actie om te zetten. Dan bereik je simpelweg te weinig en maak je geen verschil. Ik geloof dat de politiek meer moet leveren, meer moet werken voor inwoners en ondernemers. Ik zie een gemeente voor me die meer resultaatgericht aan de slag gaat, met concrete acties waar jij écht iets aan hebt.

Wonen

Want het is fijn wonen hier, maar wel alleen als je ook een woning kan vinden. Daar is het misgegaan. Met slechts 32 huizen in héél 2021. Vriendengroepen moeten tegen elkaar opbieden en vertrekken naar Alphen. Ook ouderen die een kleinere woning zoeken, zitten vast. Er is geen partij waar je op kunt stemmen, die niet wil bouwen, voor starters, jonge gezinnen of ouderen. Maar het bouwtempo verhogen, kan alleen als we échte keuzes maken. Als we minder praten en meer doen. Als we niet oneindig participeren, maar gewoon aan de slag gaan.

Ondernemers

Ik vind dat we onze ondernemers nog beter moeten horen. In de land- en tuinbouw, op de bedrijventerreinen en verspreid over de dorpen, door ze vlotter en persoonlijker te helpen, met advies op maat. Of in onze winkelcentra, waar de gemeente te lang heeft stilgezeten. Het wordt tijd dat we samen met ondernemers en ontwikkelaars actief aan de slag gaan met centrumontwikkelingen. Voor dorpscentra waar we trots op kunnen zijn en waar iets te beleven is. Waar je fijn al je boodschappen kan doen, een biertje kan pakken op een terras of mooie evenementen kan beleven.

Onbezorgd opgroeien

Ik zie een gemeente voor me waar je onbezorgd op kan groeien en gezond en gelukkig oud kan worden. Dat doen we door preventie in het gezondheidsbeleid centraal te stellen. Door te werken aan een gezonde levensstijl, voor jong en oud. Door een veilige schoolomgeving, waarin we problemen snel herkennen en door veiligere schoolroutes. En door het aanpakken van eenzaamheid, door in te zetten op het in beweging krijgen van iedereen en door te zorgen dat je, ook als je ouder wordt, de beste zorg kan krijgen, dichtbij huis.

“VVD werkt voor jou”

Ik geloof in een Nieuwkoop dat écht werkt, voor jou. Juist daarom ben ik ervan overtuigd dat het tijd wordt voor een sterke VVD Nieuwkoop. Een partij die voor jou aan het werk wil, gaat. Of je nou oud of jong bent, inwoner of ondernemer, mantelzorger of vrijwilliger.”