In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen gaan dertien kandidaat-raadsleden van de VVD Nieuwkoop op zaterdag 5 maart hardlopend alle dorpen van de gemeente langs. De route is bijna 55 kilometer lang en de kandidaten wisselen elkaar in estafettevorm af.

Om 9:00 uur start lijsttrekker Tom de Kleer vanaf het gemeentehuis in Nieuwveen en zet hij koers richting Noordeinde. Vervolgens nemen de andere kandidaten in koppels het stokje over en dorp voor dorp passeren. VVD Nieuwkoop wil op deze manier haar ambitie, om iedereen aan het bewegen te krijgen en inwoners in de dorpen met sport te verbinden, kracht bijzetten.

Op centrale locaties in de dorpen stopt een deel van de andere kandidaten van de lijst om met inwoners en ondernemers het gesprek aan te gaan over Nieuwkoop. De VVD is op deze locaties met vlaggen zichtbaar. Lijsttrekker De Kleer blikt vooruit: “Het lijkt uitstekend hardloopweer te worden zaterdag. Ons team kijkt uit naar de tocht. Iedere partij in Nieuwkoop kan wel zeggen dat ze de ‘sportiefste partij’ van Nieuwkoop zijn. Nou, wij brengen het in de praktijk. De campagnetijd laat z’n sporen na, maar dit gaan we redden.”

Route

De VVD Nieuwkoop-kandidaten aanmoedigen en op de centrale locaties in gesprek gaan over Nieuwkoop? De VVD staat op de volgende tijdstippen op onderstaande locaties:

Zevenhoven – COOP: 9:10 – 9:30
Nieuwkoop – Reghthuysplein: 9:40 – 10:10
Noorden – COOP: 10:15 – 10:30
Woerdense Verlaat – basisschool De Meent: 10:35 – 10:50
De Meije – Pietje Potlood: 11:45 – 11:55
Ter Aar – Lindeplein: 12:30 – 13:10
Langeraar – De Strooplikker: 13:15 – 13:40
Vrouwenakker – Christa Snoek: 14:10 – 14:35
Nieuwveen –  COOP: 14:45 – 15:15 (finish)

Praatje maken

De campagnebus van de VVD Nieuwkoop is op alle locaties iets eerder aanwezig dan dat de lopers daar voorbijkomen. Een praatje maken met de lopers, wees op tijd. Aangezien het tempo van de lopers afhankelijk is van de omstandigheden, geeft de VVD via haar verhaal op Instagram en Facebook de meest actuele verwachte doorkomsttijden door.