VVD Nieuwkoop baalt: geen fietspad langs de Zevenhovenseweg

fietspad zevenhovenseweg

Foto: Ter illustratie. © Arenkens, Pixabay

Vorige week is er in de raad besloten om de inspanningen voor het realiseren van een fietspad langs de Zevenhovenseweg te staken. Hoewel de noodzaak voor dit fietspad door alle politieke partijen in Nieuwkoop erkend wordt, blijken aanwonenden van de weg niet bereid om een stuk van hun grond te verkopen, iets wat noodzakelijk is om het fietspad aan te kunnen leggen. VVD Nieuwkoop laat op social media weten te balen van deze beslissing.

VVD Nieuwkoop stemde in met het voorstel van het college om de inspanningen voor het realiseren van het fietspad te staken, hoewel dit een ‘een belangrijk speerpunt’ voor de politieke partij is.  De VVD zet al jaren in op een vrij liggend fietspad op deze weg. “Jammer genoeg zijn de aanwonenden na herhaaldelijk aandringen, meerdere onderzoeken en alternatieve scenario’s niet bereid gebleken hun grond te verkopen“, aldus VVD Nieuwkoop in een bericht op Facebook.

Lees ook: Gemeente Nieuwkoop weer een stap dichterbij IKC Ter Aar

Het geld voor het verwezenlijken van het fietspad was al gereserveerd. “We hadden in principe morgen kunnen beginnen. Ik betreur de afweging van omwonenden om geen strook van hun grond te verkopen, maar het is hun besluit en dus zullen we het moeten respecteren“, aldus Fractievoorzitter Tom de Kleer.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?