Vrijwilligersspeld voor initiatiefnemers Papeneiland

Tijdens de open middag van Papeneiland zondag reikte wethouder Antoinette Ingwersen vrijwilligersspelden uit aan Peter van Eijk en Jan van Tol. Peter van Eijk en Jan van Tol kregen de onderscheiding als dank voor hun inzet bij de realisatie van Papeneiland. Pastor Andre van Aarle was present om het eiland in te zegenen.

Wethouder Antoinette Ingwersen: “Dit is een van meest aansprekende voorbeelden van succesvolle initiatieven vanuit de samenleving. Peter van Eijk en Jan van Tol hebben zich op geweldige wijze ingezet om dit prestigieuze project tot een goed einde te brengen. Dat hebben ze niet alleen gedaan, maar dit duo heeft een groot aantal mensen enthousiast gekregen om Papeneiland mee te financieren en te helpen bouwen. Hoogheemraadschap, Rijn en Veenstreek en onze gemeentelijke organisatie zijn aangehaakt dankzij hun aanstekelijke enthousiasme. Fijn dat we dergelijke mensen in onze samenleving hebben. Peter en Jan hebben samen de kar getrokken, samenwerking gestart en draagvlak verkregen om hun doel te verwezenlijken. Die vrijwilligersspeld hebben ze dubbel en dwars verdiend!”

Burgerinitiatief

Het Papeneiland, dat ongeveer 1.900 m2 groot is, is een burgerinitiatief, dat door de provincie, het Hoogheemraadschap en de gemeente is ondersteund. Ook was er inbreng van Dorpsraad Rondom de Plassen en Scouting Wapata heeft er een thuisbasis. Het eiland is ook toegankelijk voor mindervaliden. Verder staat er een bankje, kunnen bezoekers aan bootcamp doen, er is een beachvolleybalveld, een ligweide met een zandstrandje, een openbare toiletvoorziening én een 10-meter hoge uitkijktoren. 

Bron: Gemeente Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?