Foto: (V.l.n.r.) Burgemeester Frans Buijserd, Stanley Rijlaarsdam, Wethouder Bernadette Wolters en Danny van Eijk. © Gemeente Nieuwkoop

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op 2 januari zijn de vrijwilligers van het jaar 2019 bekendgemaakt. Net als andere jaren werd ook een jeugdvrijwilliger in het zonnetje gezet. Danny van Eijk uit Ter Aar is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2019. Stanley Rijlaarsdam uit Zevenhoven is gekozen tot Jeugdvrijwilliger van 2019.

Danny Van Eijk uit Ter Aar zet zich in op veel uiteenlopende gebieden. Zo doet hij vrijwilligerswerk bij onder andere scouting Wapata, stichting Kinder Vakantie Spelen Ter Aar en de vrijwillige brandweer Ter Aar. “Met de keuze voor de heer Van Eijk spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente
Nieuwkoop rijk is”, meldt gemeente Nieuwkoop in haar persbericht.

Lees ook: IVN-Nieuwkoop zoekt testers voor Nieuwkoopse wandelroute

De Jeugdvrijwilliger van 2019 is Stanley Rijlaarsdam uit Zevenhoven geworden. De tienjarige Zevenhovenaar sleept de titel in de wacht vanwege zijn – inmiddels vijf jaar lange – inzet voor de jaarlijkse dorpsmarkt in Zevenhoven en voor zijn hulp bij Sport Vereniging Zevenhoven.

Beiden vrijwilligers kregen van wethouder Bernadette Wolters een beeldje overhandigd. Jeugdvrijwilliger Rijlaarsdam kreeg daar nog eens € 250,- bovenop als stimuleringsprijs. “Stanley mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag hij aan één vereniging geven, of hij kan het bedrag verdelen over meerdere verenigingen”, aldus de gemeente.