Vrijwilligers van de Zonnebloem Nieuwveen volgen workshop Omgaan met Dementie

Foto: Zonnebloemvrijwilligers volgen cursus Omgaan met Dementie. © De Zonnebloem Nieuwveen

Vrijwilligers van de Zonnebloem Nieuwveen mogen zich vanaf deze week dementievriendelijk noemen. Zeventien vrijwilligers volgden de workshop Omgaan met Dementie van de organisatie Samen dementievriendelijk. Tijdens de workshop zijn ervaringen gedeeld en is informatie gekregen over hoe goed om te gaan met mensen met dementie.

Vrijwilligers van de Zonnebloem krijgen regelmatig te maken met dementie. Voor de Zonnebloem geen reden om mensen met dementie minder mee te laten doen met activiteiten: “De Zonnebloem Nieuwveen hanteert het uitgangspunt dat iedereen zo lang als mogelijk, ook wanneer dementie aan de orde komt, met activiteiten mee kan blijven doen of bezoekwerk blijft ontvangen”, aldus de organisatie in een bericht aan De Nieuwkoper.

Lees ook: Intratuin Ter Aar doneert ruim 800 euro aan Alrijne Ziekenhuis

Tijdens de workshop – waar uiteindelijk 17 vrijwilligers aan deelnamen – werd met behulp van een presentie helder uitgelegd uit welke facetten dementie bestaat en welke verschillende vormen er zijn. Van de 17 deelnemers, bleken 15 daarvan iemand in de directe omgeving te kennen met dementie. “Dit benadrukt maar weer eens hoe belangrijk het is om vaardigheden mee te krijgen hoe hiermee om te gaan.”

Eerder dit jaar volgden medewerkers van Jumbo Nieuwkoop zo’n zelfde cursus.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?