Een Nieuwveense Zonnebloemgast neemt de attentie in ontvangst. © De Zonnebloem Nieuwveen

Vrijwilligers hebben onlangs een gezellige attentie met persoonlijke noot bij alle Nieuwveense Zonnebloemgasten gebracht. Dit deden zijn om te laten weten dat er ook aan hen, die onder andere tijdelijk geen bezoek kunnen ontvangen vanwege de corona-maatregelen, gedacht wordt in deze roerige en stille tijd. 

“Het Coronavirus/Covid-19 houdt ons allemaal bezig en heeft heel veel activiteiten, ook die van de Zonnebloem, stilgelegd. Ook het bezoekwerk kan ivm de risico’s voor gasten en vrijwilligers niet doorgaan. Erg jammer maar wel noodzakelijk”, meldt de Zonnebloem aan De Nieuwkoper.

Door deze corona-maatregelen zijn veel Zonnebloemgasten aan huis gebonden. En ook het ontbreken van bezoek van familie en kennissen maakt het voor de gasten niet makkelijker: “Het is daarom een hele stille tijd met weinig vertier en afleiding”, aldus de Zonnebloem.

ZIE OOK:

Theewinkel De Boom gewoon geopend, maar bezorging ook mogelijk

Voor veel vrijwilligers reden genoeg om hen een hart onder de riem te steken. Zij brachten onlangs een tasje met lekkers mét een persoonlijke Nieuwveense Zonnebloemkaart. De Zonnebloem spreekt over een mogelijkheid om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt:”Een middel om even, weliswaar op gepaste afstand, contact te hebben en te laten weten dat we aan ze denken”.

Het tasje met lekkers was een gesponsorde attentie van ZonMw, een organisatie die onderzoek naar het verbeteren en vernieuwen van geneesmiddelen stimuleert en financiert. De tasjes waren oorspronkelijk bedoeld voor een congres, maar omdat deze niet door kon gaan zijn deze geschonken aan de afdeling van De Zonnebloem Nieuwveen.