Op woensdagmiddag 23 november schoven veel gasten van de Zonnebloem Nieuwveen vol verwachting aan in de grote zaal van het Parkpaviljoen. Rond 14:00 uur werd op de deur geklopt: de Sint met 2 van zijn pieten.

De goedheiligman nam de tijd om gasten en een paar vrijwilligsters bij zich te vragen. Dat leverde leuke gesprekjes en anekdotes op. Ook de Zonnebloemvrijwilligsters werden door de Sint in het schijnwerpers gezet. Hij bedankte ze voor de vele geslaagde activiteiten in dit 50 jarig jubileumjaar van de Nieuwveense afdeling.

In een kleine pauze werd het gedicht “ ‘t Verhaal van tante Mathilde” van Annie M.G. Schmidt voorgedragen. Deze schrijfster blijft een feestje en de gasten genoten ervan.

Nadat de Sint was vertrokken werd een dobbelspel gespeeld met op elke tafel een stapel pakjes. Het spel bracht een hoop hilariteit en gezelligheid met zich mee.

Sinterklaas had er serieus werk van gemaakt om in deze tijd, die in het teken staat van energiecrisis, duurzaamheid en circulaire economie, een passend geschenkje voor alle gasten te regelen. In kringloopwinkels hadden de Pieten mooie kop en schotels gekocht en deze waren, gevuld met Sinterklaaschocolade en een rijm, fraai ingepakt. Ook de Sint gaat met zijn tijd mee!
Al met al een heerlijke middag vol verrassingen en ouderwetse gezelligheid in een modern jasje.