De kinderen gaan mee op reis met Vos en zijn vriendjes. ©Stichting Kinderopvang Liemeer

Op alle peuteropvanglocaties van Stichting Kinderopvang Liemeer is meegedaan aan de Nationale Voorleesweken. Donderdag kwam Vos langs op De Drie Turven in Zevenhoven.

Voorlezen heeft een positief effect op de taalontwikkeling van kinderen en is ook gewoon ontzettend leuk. Kinderen kunnen zich laten meeslepen in een fantasiewereld en deinen mee op de golven van een grappig, mooi of spannend verhaal.

Vos en zijn vriendjes

Gisteren was het in Zevenhoven zover; Vos en zijn vriendjes kwamen samen met juf Miranda langs op De Drie Turven. De afgelopen week hebben de kinderen al veel meegemaakt met Vos en zijn vriendjes: zij hebben geknutseld, gelezen en gezongen. Gisteren kwam het verhaal van Vos tot leven. Juf Miranda had een heleboel mooie spullen meegenomen: een gitaar, een voorleeskoffer, een mooi decor en natuurlijk Vos en zijn vriendjes.

Op een dag ging vos op stap om een ritje te maken. Onderweg kwam hij allerlei obstakels tegen, zoals een hobbelende weg, een groot bos en een steile heuvel. En steeds was er weer een eigenwijs vriendje dat stiekem meeliftte op de staart van Vos. De kinderen hobbelden, zigzagden en roetsjden mee met Vos en om de beurt hielpen ze een vriendje op de staart van Vos te klimmen. Het was een wilde rit die vrolijk werd afgesloten met een opzwepend lied waarbij de kinderen zelf dansend langs het decor mochten gaan.