De politie had haar handen afgelopen weekend weer vol met drank- en drugsrijders, zoals ze dit zelf noemen. Er werden verschillende drugstesten afgenomen op diverse locaties in de gemeente. In totaal was er maar liefst zeven keer sprake van rijden onder invloed van drugs of drank. “Waar vroeger alcohol de hoofdmoot was in het verkeer lijkt dit tegenwoordig drugs te zijn. Afgelopen weekend waren wij hier erg druk mee”, aldus de politie

Vrijdagmiddag zag de politie ‘een bekende’ rijden over de N231 bij Nieuwveen. De 19-jarige man testte – net als 30 juni – positief op cocaïne. Later, rond middernacht, werd een voertuig gecontroleerd nabij zwembad De Wel: hier testte een 37-jarige bestuurder positief op THC en amfetamine.

Een dag later hielden politie-studenten een verkeerscontrole bij zwembad De Aarweide in Nieuwveen. Ook hier bleek het meermaals mis te zijn: een 28-jarige bestuurder uit Nieuwveen testte positief op methamfetamine, amfetamine en cocaïne. Een 47-jarige Nieuwkoper testte positief diezelfde verkeerscontrole op cocaïne en THC.

ZIE OOK

Politie introduceert mobiel gesprekspunt: Coppie Koffie Tuktuk

Zaterdagavond spotte de politie een 32-jarige Nieuwvener met hoge snelheid over de kruising bij de Westkanaalweg en de Aardamseweg in Ter Aar. Dom: hij gaf de opvallende politieauto geen voorrang, waardoor hij opviel. Na een controle bleek de man met een slokje teveel op achter het stuur te zitten. Dat was echter niet alles: de politie trof ook een wapenstok aan in zijn auto. Later die nacht trof de politie een 37-jarige bestuurder uit Noordwijkerhout aan in Nieuwkoop: ook hij blies teveel (635 ugl), waarna zijn rijbewijs ingevorderd is.

Zondagmiddag zag de politie een scooterrijder over de Westkanaalweg rijden met een telefoon in zijn hand. Na een controle bleek de 39-jarige bestuurder onder invloed te zijn van THC en amfetamine.

ZIE OOK

Druk weekend voor politie: meerdere bestuurders onder invloed achter het stuur in Nieuwveen

Drugstest
Een politie mag altijd een drugstest afnemen bij een bestuurder: “Net zoals een blaastest op straat kunnen wij ook een drugstest afnemen bij een bestuurder. Mocht de test positief zijn dan wordt de bestuurder aangehouden en wordt er op het bureau bloed afgenomen door een arts. Als na enkele weken uit laboratoriumonderzoek blijkt dat er teveel verdovende middelen in het bloed zitten dan wordt er proces-verbaal opgemaakt. Verder zal het CBR in kennis worden gesteld dat in bijna alle gevallen de geldigheid van het rijbewijs schorst”, legt de politie toe.