‘Versiering’ uit Hendrik’s gewei van Dorpsboerderij Nieuwkoop veilig verwijderd

hert met touw om gewei nieuwkoop

Foto: Hendrik poseert met zijn nieuwe versiering voor de camera. © Dorpsboerderij Nieuwkoop

Geen Rudolph the Red Nosed Reindeer, maar eerder Hendrik the Blue Rope Reindeer. Eerder deze week liep hert Hendrik van Dorpsboerderij Nieuwkoop met een versiering in zijn gewei: een blauw touw zat om het rechter gedeelte van zijn gewei gewikkeld. Na vijf dagen is het touw uiteindelijk met hulp van de dierenarts uit zijn gewei verwijderd.

Hoewel Hendrik het touw om zijn gewei eerst wel leuk leek te vinden, bleek het later toch niet zo handig te zijn: “In eerste instantie vond hij het wel amusant maar hij merkt nu dat een touw waar je op gaat staan soms heel vervelend is”, meldt Dorpsboerderij Nieuwkoop.

Nadat het personeel zonder resultaat meerdere pogingen heeft gewaagd om het touw uit het gewei te halen, werd uiteindelijk na vijf dagen de dierenarts ingeschakeld.  “Na meerdere pogingen gisteren en vandaag om hem te lokken met lekker eten heeft ie gedacht ik heb mijn buik vol en kom niet meer dichterbij. Op dag 5 is het eindelijk gelukt met behulp van de dierenarts om het touwtje te verwijderen”, aldus de Nieuwkoopse dorpsboerderij.

Tekst gaat door onder de foto.

hendrik roesje
Hendrik slaapt zijn roesje uit. © Dorpsboerderij Nieuwkoop.

Dorpsboerderij Nieuwkoop laat aan De Nieuwkoper weten dat Hendrik wel een roesje heeft gehad, omdat het anders niet te doen was. 

ZIE OOK

Twee nieuwe hangbuikzwijntjes bij Dorpsboerderij Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?