Op dinsdag 19 en woensdag 20 mei start de gemeente Nieuwkoop met het plaatsen van LED verlichting in het wegdek van de Zevenhovenseweg. Tijdens deze werkzaamheden blijft de weg geopend, wel geldt er een tijdelijke snelheidsverlaging naar 30 kilometer per uur.

Eerder meldde De Nieuwkoper dat de Zevenhovenseweg eindelijk beter verlicht zou worden. Vanaf 19 mei is het dan zover: de weg wordt voorzien van LED wegdekverlichting. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 20 mei.

De belijning op de weg is amper zichtbaar bij mist en regen. LED verlichting is volgens de gemeente Nieuwkoop een goede oplossing: “Ledverlichting geeft in bijna alle weersomstandigheden, en vooral bij mist en regen, meer zichtbaarheid. Als weggebruiker kun je hierdoor over een grote afstand het verloop van de weg beter zien. Daarnaast zie je andere weggebruikers duidelijker. Bijvoorbeeld brommers of fietsers die over de weg rijden, vallen veel meer op”, aldus de gemeente.

ZIE OOK:

Centrum van Nieuwkoop weer ‘in de bloemetjes gezet’

Er is voor een specifiek soort LED verlichting gekozen naar aanleiding van verschillende proeven met bewoners en omwonenden. Tijdens de proef werd onder andere geconcludeerd dat de veiligheid van de weggebruikers voorop staat, maar dat de weg ‘geen landingsbaan moet worden’. Mede hierdoor wordt de LED verlichting daarom met een tussenliggende afstand van 35 meter geplaatst.