Fractievoorzitter Lizet Keijzers. ©Facebook

Samen Beter Nieuwkoop presenteert de eerste vijftien kandidaten van haar kandidatenlijst. De top 15 bestaat uit enthousiaste nieuwe kandidaten plus kandidaten van de huidige bekende Samen Beter Nieuwkoop-ploeg.

Fractievoorzitter Lizet Keijzers (55) uit Zevenhoven, een ervaren raadslid (sinds 2014), voert de lijst aan. “Ook dit jaar is onze kandidatenlijst tot aan de nok toe gevuld met maar liefst vijftig fantastische en zeer betrokken inwoners uit al onze dorpen. Onze kandidatenlijst is divers met daarin jong en oud, verschillende achtergronden en ervaringen en al onze dorpen zijn daarin vertegenwoordigd. Met de vijftig SBN-ers gaan wij weer een mooie verkiezingscampagne neerzetten.”

Vertrouwde gezichten

Op 2 staat Guus Elkhuizen, die al twaalf jaar namens SBN wethouder is. Hij woont in Woerdense Verlaat, is gespecialiseerd in de leefomgeving, zoals openbare ruimte, mobiliteit, wonen, sport, ruimtelijke ordening en Schiphol en heeft tot in Den Haag naam en faam gemaakt op het stikstofdossier (natuur).

SBN-raadsleden Ines de Ridder (3. Nieuwkoop), Mariëlle de Romijn (4. Ter Aar), Wilfred Geerlof (5. Noorden), Leo Visser (6. Nieuwkoop) en Bianca Verhage (9. Nieuwkoop) zijn ook terug te vinden bij de eerste vijftien kandidaten.

Nieuw bloed

De kersverse SBN-er Lise Domburg-Rietveld (28 jaar, Zevenhoven), lid van de fractie sinds december 2021, doet mee op plaats 11. Net als de 17-jarige Dyanne Metzelaar uit Nieuwveen, bij de fractie sinds eind 2020. Zij staat op plaats 13. Verder de Ter Aarse Laura Kroes (28) is werkzaam als onderwijzeres in Langeraar en komt – met stip – binnen op plaats 8. Remco Hendriks, die begin 2020 na tien jaar de politiek verliet en breed bekend is onze gemeente, maakt zijn rentree op plaats 7. Zijn passies zijn voetbal (hij is trainer en jeugdcoördinator bij Altior) en onderwijs, waarin hij werkzaam is.

De 29 jarige Yazan Abd Alnour uit Ter Aar, financieel deskundige in de accountancy, komt nieuw binnen op plaats 10. Hij woont nu vijf jaar in gemeente Nieuwkoop en wil graag zijn bijdrage aan de Nieuwkoopse samenleving leveren. De Nieuwkoopse voetbalfanaat Johan Boers, gepensioneerd en daarvoor werkzaam als teamleider bij de buitendienst van de gemeente, staat op plaats 12. Op 14 is de in Nieuwveen alom bekende Kees Verhaar te vinden. Uit Noorden staat Ank Mourits, in het dagelijks leven coach/counselor en lifecoach en actief bij dorpsraad de Koet, op plaats 15.

De eerste 15 kandidaten van Samen Beter Nieuwkoop.
Samen

De oude vertrouwde kandidaten nemen de nieuwe kandidaten op de lijst van 50 mee in de campagne en de gemeentepolitiek, zodat continuïteit en kennis binnen Samen Beter Nieuwkoop geborgd wordt. Zo zet Samen Beter Nieuwkoop zich breed gedragen in voor inwoners, ondernemers en organisaties.

Begin februari presenteert SBN de complete lijst.