Burgemeester Robbert-Jan van Duijn. ©Facebook The Passion Zevenhoven

In april is in Zevenhoven het muzikale evenement The Passion te zien. Om de paar dagen maakt de organisatie een speler bekend. Vandaag onthulde zij dat burgemeester Robbert-Jan van Duijn de rol van Pilatus op zich heeft genomen.

De organisatie schrijft op Facebook bij de bekendmaking van deze rol: “Onze enige echte burgemeester speelt mee met The Passion Zevenhoven! Hoe bijzonder is dat? Wij zijn super blij. Gelukkig vindt hij het ook heel leuk om mee te doen.” 

“Heel professioneel”

“Enorm gaaf dat dit georganiseerd wordt”, laat de burgemeester weten. “Het is heel professioneel en goed opgezet. Ik vind het echt mooi om daar (een klein) onderdeel van te zijn.” Van Duijn geeft aan geen toneelervaring te hebben. Of hij ook gaat zingen, “dat blijft een verrassing”, aldus Robbert-Jan Pilatus.

LEES OOK: 
Muzikaal spektakel The Passion in Zevenhoven

In het Nieuwe Testament wordt Pontius Pilatus genoemd als degene die het bevel gaf om Jezus Christus te laten kruisigen. Jezus werd na zijn arrestatie naar Pilatus gebracht, die ter gelegenheid van het Pesach-feest naar Jeruzalem was gekomen. Pilatus wilde rust en orde bewaren in zijn rijk en besloot de onruststoker niet vrij te laten. Pilatus kon echter geen bewijs vinden om Jezus de doodstraf te geven. Daarom legde Pilatus de keuze bij het volk neer: óf Jezus óf de moordenaar Barabbas mocht vrijgelaten worden. Het volk koos voor vrijlating van de moordenaar. Pilatus gaf toe aan de wens van het volk; Jezus werd de volgende dag ’s ochtends gekruisigd. (bron: isgeschiedenis.nl)

Het evenement is op 8 en 9 april te zien in De Vlijt in Zevenhoven. Kaarten en meer info:

www.thepassionzevenhoven.nl