Terugkijken verkiezingsdebat Nieuwkoopse partijen

Het Verkiezingsdebat voor de Gemeenteraadsverkiezingen is gisteren gehouden in het Ashram College. De Nieuwkoopse partijen gingen in debat over vier onderwerpen. Ook konden de aanwezigen vragen stellen aan de partijen.

De vier onderwerpen die aan bod kwamen in het debat waren wonen, zorg, lokale economie en klimaat. Steeds stonden aan de desks drie afgevaardigden van de zes partijen die een pitch deden over de standpunten van hun partij over het betreffende onderwerp. Na hun pitches gingen de drie het debat met elkaar aan. Vervolgens konden kandidaten van de drie overige partijen hun visie op het thema geven in een minuut durende toelichting. Tussendoor mochten de mensen in de zaal naar de microfoon voor het podium lopen om hun vraag te stellen, waarop de partijen konden reageren.

Bekijk het debat terug (start vanaf minuut 28):

Interviews in woord en beeld

Veel van wat in het debat is gezegd, hebben de partijen uitgebreid toegelicht in de interviews die wij met de zes hebben afgenomen. Klik op de partijen (in volgorde van de lijsten) om hun standpunten in woord en beeld te zien en te lezen.

Samen Beter Nieuwkoop

CDA Nieuwkoop

VVD Nieuwkoop

Natuurlijk Nieuwkoop

D66 Nieuwkoop

SGP-ChristenUnie

Pitchvideo

Of bekijk alle video’s met korte pitches van de zes partijen overzichtelijk achter elkaar in onderstaande film.

Meer

De politieke partijen hebben alle zes De Nieuwkoper als podium gebruikt voor hun campagne. Verder hebben wij veel algemeen nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen op deze website geplaatst. Op die manier maakt De Nieuwkoper het voor alle stemgerechtigden in de gemeente Nieuwkoop overzichtelijk. Neem dus even een kijkje op onze speciale

Verkiezingenpagina