Twee keer was Tante Jet te gast in het NCRV programma ‘Showroom’ van televisiemakers Jan Fillekers en Henk van der Horst, schrijft Ton Tonchi Wassenburg op de Facebookpagina ‘Foto’s Ter Aar, Langeraar, Papenveer, Korteraar’. Een terugblik.

Jet Slootweg (geboren 10 december 1906 – overleden 5 januari 1989) aan de Langeraarseweg is één van de bekendste inwoners die Langeraar gekend heeft. Dat bleef ook in Hilversum niet onopgemerkt. Van 1977 tot 1983 etaleerden televisiemakers Jan Fillekers en Henk van der Horst in het bijzondere programma ‘Showroom’ ongewone landgenoten, waaronder Jet.

En hoe. Zij wist indruk te maken in het hele land. In ‘Denkend aan Showroom’, uitgezonden in 2018, wordt nog één keer teruggekeken op het leven van Jet Slootweg, haar bijzondere en wijze uitspraken waaronder “Je moet reisgeld hebben” en de mooie woonomgeving aan de Langeraarse Plassen – waarover zij ook zegt “De natuur is het mooiste wat er is, maar de mensen schieten alles voorbij, zien niks. Ik zeg dan ‘Hoe harder da’ je loopt, hoe eerder da’ je achter de kerk ligt'” – samen met executeur testamentair en vriend Jan Pieterse. Hij beschouwde haar als zijn tweede moeder.

Een mooi document van weleer: