Ter Aar verwelkomt Sint Nicolaas en zijn pieten

Ook dit jaar hebben de centrumwinkeliers Sint Nicolaas weer uitgenodigd om Ter Aar een bezoekje te brengen. Dit jaar is de aankomst op zaterdag 20 november op een nieuwe aankomstlocatie.

De Sint arriveert, vergezeld door een groot aantal pieten, met de boot om 14:00 uur bij IKC De Vaart aan de Westkanaalweg, waar hij verwelkomd wordt door de wethouder Gerben van Duin, de ondernemersvereniging en de muzikanten van  Dice Musica.

Vervolgens maakt de Sint een rondtoer onder muzikale begeleiding van Dice Musica. De route is als volgt: Beverlanderhof – Vosholstraat – Dr. Alb. Schw. Str. – Vierambachtsstraat – Vosholstraat. De tocht eindigt bij de sporthal van IKC De Vaart.

Feest

Maar daarna is het nog niet afgelopen. De Sint en zijn pieten vieren nog een mooi feestje in de sporthal, samen met de kinderen. Na afloop krijgen de kinderen iets lekkers mee naar huis.

De centrumwinkeliers hebben er ook dit jaar weer alles aan gedaan om er een mooi intochtsfeest van te maken, mede door de mooie samenwerking met Scouting Welverro, Dice Musica ’83, IKC De Vaart en een bijdrage uit Ondernemersfonds Nieuwkoop. Als de belangstelling van de Ter Aarse inwoners ook dit jaar weer rijkelijk is, wordt het weer een groots feest.

De intocht heeft te maken met coronamaatregelen die bij evenementen van toepassing zijn. Bezoekers wordt gevraagd de voorschriften in acht te nemen, elkaar de ruimte te geven en algemene maatregelen te respecteren.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?