Stichting DAN maakt ‘Nieuwveen schoon’

Stichting DAN deed zaterdag 20 maart voor het eerst mee aan de Landelijke Opschoondag. Hun eigen actie ‘Nieuwveen schoon’ was succesvol.
 
In Nederland deden zo’n 30.000 vrijwilligers mee aan de Landelijke Opschoondag
In Nieuwveen deden in totaal 72 kinderen en 25 volwassenen mee. Zij meldden zich zaterdag bij De Ringkant en kregen grijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes mee. De officiële start was 14:00 uur. Op dat moment waren er al dertig kinderen langs geweest, allemaal te popelen om aan de slag gegaan.
 
Een berg gevonden afval. ©Stichting DAN

Door heel Nieuwveen zijn de groepjes druk bezig geweest afval te verzamelen en al snel groeide de stapel met volle vuilniszakken en zelfs grote stukken piepschuim werden uit de sloot gevist.

De kinderen mochten hun hesjes, handschoenen en grijpers houden. Zo kunnen ze de komende weken nog even doorgaan en Nieuwveen nog schoner krijgen en misschien wel de wedstrijd winnen die DAN organiseert in de Litterati-app (zie meer info op www.stichtingDAN.nl).
 
Volgend jaar doet Stichting DAN zeker weer mee met de Landelijke Opschoondag om Nieuwveen schoon te houden. “Iedereen die mee heeft gedaan, ontzettend bedankt”, sluit de organisatie af.

Jouw persbericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op dit populaire medium. Het liefst met een liggende foto (breder dan hoog) erbij.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?