Vivero Langeraar op de schop, hoe zit het met de bereikbaarheid?

De Landerij tussen de Sportweg en de Sportlaan. ©BouwApp

In de wijk Vivero/Langeraar Oost in Langeraar legt de aannemer de openbare ruimte aan. HT Infra is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot februari 2022.

De aannemer legt de openbare ruimte aan in Rietlanden en Landerij. Hij vervangt het asfalt voor klinkerverharding en legt drempelplateaus op kruisingen aan. De dam bij Rietlanden wordt verwijderd en de waterpartij bij het speelterrein doorgetrokken. Ter hoogte van Landerij 16 tot en met 32 legt de aannemer een parkeerhaven aan en het trottoir wordt opnieuw aangelegd. Een andere aannemer legt het speelterrein en het groen aan.

Langeraarseweg

Op de Langeraarseweg komt nieuwe bestrating tussen de nummers 3 en 9, inclusief de kruising naar Landerij. Ook wordt een oversteekplaats voor fietsers en een 30 km overgangszone in de weg gemaakt. Ter hoogte van de kruising Langeraarseweg en Landerij komt een punaise – een cirkelvormige verkeersdrempel – midden op de kruising.

De werkzaamheden en locatie in beeld:

Vivero Landerij/Rietlanden
Vivero Langeraarseweg

Bereikbaarheid

Samen met de aannemer heeft de gemeente  een plan gemaakt om de wijk bereikbaar te houden. Het werk is opgeknipt in zes fasen. De aannemer werkt vanaf de Sportlaan richting de Langeraarseweg. Tijdens de werkzaamheden zijn steeds delen van de wijk afgesloten voor verkeer. De mensen die in het desbetreffende deel wonen, kunnen altijd bij hun woning komen,  maar enige hinder zal er wel zijn. Zo is het niet mogelijk om voor de deur te parkeren.

Tijdens de werkaamheden op de Langeraarseweg is deze weg ter plaatse afgesloten. Dit is naar verwachting in januari. Zodra hierover meer bekend is, worden de inwoners van Langeraar geïnformeerd. Er wordt gewerkt in de winterperiode, door vorst en andere weersomstandigheden kan de planning wijzigen. 

Momenteel zijn er voorbereidende werkzaamheden aan de gang. Daarna starten de werkzaamheden in de Landerij tussen de Sportlaan en de Sportweg. 

Blijf op de hoogte

Met de BouwApp blijf je volledig op de hoogte van de werkzaamheden in en rond Vivero Langeraar. De BouwApp is te downloaden als app (zoek als project naar Vivero) en is te vinden via deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?