Speeltuin de Zudde wordt gesloopt en wordt opnieuw ingericht als openbare ruimte

speeltuin de zudde nieuwkoop

De speeltuin en het gebouw op het terrein worden binnenkort gesloopt, omdat deze niet meer zouden voldoen aan de huidige veiligheidseisen. De gemeente Nieuwkoop gaat het terrein opnieuw inrichten als openbare ruimte, wat voor iedereen toegankelijk is. Wel moet er eerst budget beschikbaar komen, meldt de gemeente. 

Speeltuin de Zudde is vanaf 1 april in het beheer van de gemeente Nieuwkoop gekomen, meldden wij eerder. Die gaat binnenkort gelijk van start met het slopen van de speeltuin en de bijgebouwen. Wat er op het terrein gaat komen? Dat is een vraag die de gemeente samen met de wijk wil gaan beantwoorden. “Samen met de wijk gaan we plannen maken en inventariseren wat de wensen zijn. Wij vinden het belangrijk dat er een speelplek in deze wijk is, omdat er veel kinderen wonen”, meldt de gemeente.

ZIE OOK

Speeltuin De Zudde sluit haar deuren en wordt openbaar speelterrein 

De gemeente laat weten het belangrijk te vinden dat er een speelplek in de wijk is, omdat er veel kinderen wonen. “Een combinatie van bewegen, sporten en spelen in de buitenruimte lijkt ons erg leuk op deze plek. Hierover gaan we graag over in gesprek met de omgeving via een uitgebreid participatietraject”, aldus de gemeente. 

De bewoners van de wijk kunnen binnenkort een brief op de mat verwachten.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?