Sloop Johannes de Doperschool in Zevenhoven

De sloop van de Johannes de Doperschool in Zevenhoven/Noordeinde, later De Diamant, is begonnen. Inge van Kampen kijkt vanuit haar woning uit op de school en maakt foto’s van de sloop.

De Johannes de Doperschool heeft sinds 1982 dienst gedaan als basisschool. In 2016 ontstond IKC De Diamant uit een fusie tussen P.C. Basisschool De Zevenhof en R.K. Basisschool voor Daltononderwijs Johannes de Doper. In mei dit jaar vertrokken de leerlingen van De Diamant naar het nieuwe Integraal KindCentrum Zevenhoven. Op de oude locatie van de school gaat de gemeente Nieuwkoop woningen bouwen. Dit nieuwbouwproject is ‘Project Noordeinde’ gedoopt. De voorbereidende  werkzaamheden voor de sloop van de oude school zijn afgerond. Dit betekent dat is overgegaan tot de daadwerkelijke sloop.

Inge van Kampen, die de sloop van de school nauwgezet volgt, vertelt: “Het slopen gebeurt op zeer precieze wijze. Stukje voor stukje. Al het materiaal wordt direct gesorteerd. Het meeste daarvan wordt hergebruikt. Als direct aangrenzende bewoner ondervind ik amper overlast.”

Foto’s

Inge van Kampen maakte diverse foto’s. Foto’s van 4 oktober:


En een aantal foto’s van woensdag 6 oktober, aan het einde van de sloopdag:

Foto’s van 13 oktober:

 

Foto van 15 oktober:

Meer foto’s over de sloop van de school zijn te vinden op de Facebookpagina Zevenhoven, Noordeinde, Vrouwenakker Toen en Nu, via deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?