Sinterklaas opent kinderzwerfboekstation de BendeBieb in Nieuwveen

sinterklaas opent bendebieb

Sinterklaas las voor, na het openen van de BendeBieb. © Jeugdorganisatie de Bende

Afgelopen woensdag heeft Sinterklaas de BendeBieb geopend: een kinderzwerfboekstation. In het nieuwe hoofdkwartier van jeugdorganisatie de Bende staat nu een BoekenKistKast, die gevuld is met verschillende zwerfboeken. Kinderen kunnen deze boeken gratis mee naar huis nemen om te lezen, waarna zij het boek weer laten ‘ zwerven’.

Woensdagmiddag kwam Sinterklaas naar de Bende, waar kinderen hem zingend op stonden te wachten. Nadat het lintje doorgeknipt werd door de goedheiligman, was de BendeBieb officieel geopend. Vanaf nu kunnen er boeken uitgezocht worden, maar ook ingeleverd worden. De BendeCrew zorgt ervoor dat de boeken voorzien worden van een ‘zwerfcode’, zodat de boeken gevolgd kan worden.

Lees ook: Gratis bospeen voor het paard van Sinterklaas bij Jumbo Nieuwkoop

Alle kinderen zijn welkom om boeken uit te zoeken in de BendeBieb: “Op deze manier hebben alle kinderen de mogelijkheid om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen”, meldt jeugdorganisatie de Bende aan De Nieuwkoper. Op de website van de Bende zijn de openingstijden te vinden van Hoofdkwartier de Tamboerijn aan het Conradpark in Nieuwveen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?