Foto: Schiphol © Cor Gaasbeek

Actiegroep SchipholWatch is een petitie gestart tegen de groei van Schiphol op de huidige locatie. Dit als reactie op het besluit van Cora van Nieuwenhuizen, minister Infrastructuur en Waterstaat, om onder voorwaarden Schiphol door te laten groeien naar 540.000 vluchten. De actiegroep wilt met de petitie de maximale grens van 500.000 vluchten bevriezen.

Met de petitie ‘Nee tegen groei van Schiphol‘ wilt actiegroep SchipholWatch de maximale grens van 500.000 vluchten per jaar bevriezen. Met de plannen om Schiphol door te laten groeien naar 540.000 vliegbewegingen, is er sprake van een stijging van bijna 10% ten opzichte van de huidige situatie. Volgens de actiegroep is dit ‘onverantwoord voor omwonenden en milieu’.

Lees ook: Geen bandjes meer op terras Strand Zomer Nieuwkoop

Op Twitter wordt onder de hashtag #genoegisgenoeg opgeroepen om de petitie te ondertekenen. Diverse fractieleden van politieke partijen uit Nieuwkoop, waaronder D66 Nieuwkoop en Natuurlijk Nieuwkoop, laten weten getekend te hebben en raden aan om hetzelfde te doen. De petitie is op het moment van schrijven al meer dan 1.600 keer ondertekend.