SBN: “Vernieuwing woonfonds goed voor bouw sociale woningen!”

vernieuwing woonfonds samen beter nieuwkoop

Samen Beter Nieuwkoop is tevreden met het vernieuwde woonfonds. De politieke partij spreekt over een beter werkend woonfonds wat sneller zou moeten zorgen voor meer sociale woningbouw. Het voorstel van het vernieuwde woonfonds had een meerderheid van de stemmen.

“Het vernieuwd woonfonds draagt bij aan meer en tijdigere bouw van sociale en betaalbare woningen. Dit is hard nodig voor starters, jongeren, (jonge) gezinnen en senioren. Wij bouwen niet alleen voor inwoners die de duurdere woningen kunnen betalen, maar juist ook voor onze inwoners met een kleinere portemonnee”, meldt SBN-raadslid Lizet Keyzers aan De Nieuwkoper.

De vernieuwing van het woonfonds was nodig om dat het woonfonds niet goed bleek te werken. Het opgebouwde woonfonds werd echter te weinig benut. Ook was het aantrekkelijker om af te kopen, dan sociale woningen te bouwen, meldt SBN op haar website.

Het woonfonds is een fonds waar ontwikkelaars en beleggers een bedrag storten als zij geen of te weinig sociale woningen bouwen. Worden er meer sociale woningen gebouwd dan het percentage dat opgenomen is in de verordening (35%), dan kan er geld uit het fonds verkregen worden. “Met de vernieuwing komt er een beter werkend woonfonds en daardoor komt er ook sneller meer sociale woningbouw”, meldt Samen Beter Nieuwkoop.

ZIE OOK

Dyanne Metzelaar (17) beëdigd tot fractieassistent voor Samen Beter Nieuwkoop

VVD Nieuwkoop, D66 Nieuwkoop en SGP-CU stemende tegen het voorstel. Eerder was in De Nieuwkoper te lezen dat VVD Nieuwkoop van mening is dat het nieuwe woonfonds zijn doel voorbij schiet. Volgens de politieke partijen zou de verordening resulteren in te hoge gevraagde bijdragen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?