SBN stelt programma op met nadruk op woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren

gemiddelde verkoopprijzen bestaande koopwoning nieuwkoop

Samen Beter Nieuwkoop (SBN) heeft een programma op laten stellen waar zij de nadruk legt op de bouw van woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren. Volgens de Nieuwkoospe politieke partij zijn woningen voor deze doelgroepen het hardst nodig.

“Woningbouw is de basis voor levendige dorpen en gemeenschappen, vitale voorzieningen, verenigingen en scholen, en voor onze lokale en regionale economie”, meldt SBN. Wethouder Guus Elkhuizen heeft daarom een programma op laten stellen dat  met name gefocust is op de bouw van woningen voor starters, jonge gezinnen en ouderen.

De fractie van Samen Beter Nieuwkoop heeft bijzondere woon-zorgvormen voor ouderen in de gemeenteraad bespreking gebracht. Raadsleden Lizet Keyzers en Leo Visser hebben er voor gezorgd dat de gemeente heeft besloten om woon-zorg concepten en locaties daarvoor te onderzoeken.

ZIE OOK

Balie Woningstichting Nieuwkoop (WSN) vanaf 15 juli weer geopend

Daarbij heeft Samen Beter Nieuwkoop het initiatief genomen om te kijken of er meer woningen voor starters mogelijk zouden zijn: met name in Ter Aar, Noorden, Noordse Dorp en Woerdense Verlaat. Volgens raadslid Wilfred Geerlof is de bevolking daar relatief minder jong dan in de rest van de gemeente. “Extra reden om hier goed naar mogelijkheden voor starterswoningen te kijken”, aldus SBN.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?