Zowel Albert Heijn als Jumbo Nieuwkoop doen er alles aan om producten als alcoholhoudende handgel aan te kunnen blijven bieden. De Nieuwkoper deed halverwege de week onderzoek naar de beschikbaarheid van alcoholhoudende desinfectiegel en concludeerde dat alle vakken leeg waren. Ook bij de Etos op het Kennedyplein was de handgel volledig uitverkocht. Mondkapjes? Die heeft Kluswijs Nieuwkoop nooit gehad, maar er wordt wel gekeken naar mogelijkheden om ze binnenkort aan te bieden.

Nu het Coronavirus ook Nederland heeft bereikt, wil men er alles aan doen om het virus buiten de deur te houden. Met tips van het RIVM als het goed reinigen van je handen met alcohol en het vermijden van hoestende of niezende mensen, gaan we met z’n allen op zoek naar middelen voor een betere hygiëne. Twee populaire producten zijn desinfecterende handgel en mondkapjes; beiden slecht tot niet verkrijgbaar in Nieuwkoop.

Lees ook: Brandweer rukt uit voor stomende douche

Bij Jumbo Nieuwkoop waren de vakken afgelopen woensdag helemaal leeg. Er is wel bijbesteld: morgenmiddag zou er weer een nieuwe lading binnen moet komen, laat een medewerkster van de supermarkt weten. Ook bij Albert Heijn grepen we mis: de flaconnetjes van 50 milliliter waren weggekaapt. Interne bronnen laten aan De Nieuwkoper weten dat er wel extra bijbesteld is, maar dat de supermarkt te kampen heeft met een limiet, vanwege de grote landelijke vraag.

Hoewel de werking van mondkapjes als bescherming tegen virussen op dit moment nog in het ongewisse blijft, is het wel een veelbesproken en gebruikt product de laatste dagen. Kluswijs Nieuwkoop heeft nog geen mondkapjes in haar assortiment, vanwege een failliette leverancier. Een medewerker liet telefonisch weten op de vraag of ze nog wel zouden komen, dat ze op zoek zijn naar mogelijkheden om ze alsnog aan te kunnen bieden in het assortiment.