Burgemeester Robbert-Jan van Duijn draagt de rode lantaarn over aan de nieuwe jongste burgemeester van Nederland, Magda Jansen. ©Twitter ©robbertvanduijn

Sinds gisteren is burgemeester van gemeente Nieuwkoop, Robbert-Jan van Duijn, niet meer de jongste burgemeester van Nederland. Hij heeft de rode lantaarn overgedragen aan zijn opvolger Magda Jansen.

©Twitter @robbertvanduijn

Gisteren schreef de burgemeester op zijn social media dat hij onderweg was naar Woudenberg. Hier is gisteren Magda Jansen geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. Zij is met haar 33 jaar een jaar jonger dan Van Duijn. Op zijn social schreef de burgemeester gisteren: “Op naar Woudenberg voor de installatie van de nieuwe jongste burgemeester van Nederland.

En even later is te zien hoe Van Duijn de rode lantaarn overdraagt aan de nieuwe burgemeester, waarbij hij schrijft: “De rode lantaarn heeft een nieuwe eigenaar. ⁦@mvanharten is geïnstalleerd als burgemeester van Woudenberg en daarmee de nieuwe jongste burgemeester van Nederland.”

Twee jaar jongste

Van Duijn is bijna twee jaar de jongste burgemeester van Nederland geweest. Hij ontving de rode lantaarn op 3 februari 2020, toen hij als 33-jarige geïnstalleerd werd als nieuwe burgemeester van gemeente Nieuwkoop.