Jacco Domburg en Peter de Groot zijn de initiators van The Passion. ©Grace Mooy-Broekens

Nee, het kruis wordt niet op schouders door de straten van Zevenhoven gedragen. Maar het kruis heeft wel een belangrijke rol in het muzikale evenement The Passion, dat begin april in De Vlijt wordt opgevoerd. De Nieuwkoper sprak met de initiators.

De Zevenhovense ondernemers Peter de Groot en Jacco Domburg zijn, en niet voor het eerst, druk met de voorbereiding voor de uitvoering van The Passion. Voor de gelegenheid wordt sporthal De Vlijt tot theater getransformeerd. De maatschappelijk gedreven heren vertellen graag over het mega-spektakel.  

Peter de Groot had al in 2019 het voornemen om in 2020 een uitvoering van The Passion te organiseren voor Protestantse Gemeente Zevenhoven. Hij kijkt terug: “Wij zijn toen begonnen met voorbereidingen, maar de coronapandemie was spelbreker en de uitvoering ging niet door. Dat gebeurde helaas ook in 2021. Wij zijn beiden ondernemer, maar ook actief voor meerdere maatschappelijke- en welzijnsorganisaties. Door die sociale betrokkenheid geven wij dit project niet op. Wel zijn we dit jaar optimistisch over het doorgaan van de uitvoering.”

Vanaf links: Robbert-Jan van Duijn, Jocelynn van den Berg, Joep van der Steegt, Ivan Verkerk, Dennie van den Berg en Ellen Fransen.

Over de muzikanten en acteurs vertellen Peter en Jacco dat veel al vaststaat. De invulling van de hoofdrollen gebeurde stapsgewijs (éen per dag) via Facebook. In een quiz-achtige setting konden de volgers vooraf raden welke rol door wie wordt ingevuld. Gisteren was de hele cast bekend. Het gaat om de rollen van Jezus (gespeeld door Ivan Verkerk), Petrus (Dennie van den Berg), Judas (Joep van der Steegt), Maria (Jocelynn van den Berg), Pontius Pilatus Robbert-Jan van Duijn) en de Verteller (Ellen Fransen).

Het koor The Witnesses uit Ermelo, bestaande uit dertig zangers en zangeressen, verzorgt de liederen en is al met repeteren begonnen. De muziek wordt verzorgd door de band Seven met vocals Jocelynn van den Berg en Ivan Verkerk en met op drums Peter de Groot. De acteurs en verteller Ellen Fransen gaan vanaf 5 februari repeteren. De muziek en zang zijn vooral gebaseerd op bekende Nederlandse melodieën. Het centrale thema van het spektakel is ‘Droom, Durf, Doe en Deel’.

Aankleding

“De kleding van de artiesten en muzikanten is modern, dat geldt ook voor het decor”, vertellen Peter en Jacco. “Het kruis bestemd voor Jezus, dat hij zelf draagt en waarvan het gewicht hem driemaal doet struikelen, is voor onze uitvoering van ijzer.” 

In De Vlijt komen vijfhonderd zitplaatsen, de voorstelling duurt anderhalf uur. Kaarten kosten 15 euro (voor jongeren t/m 12 jaar 10 euro). Mocht corona wederom spelbreker zijn, dan blijven de kaarten geldig voor volgend jaar. De kaarten zijn te koop via www.thepassionzevenhoven.nl.

“Wij zijn zeer blij met de steun van de gemeente en de deelname van burgemeester Robbert-Jan van Duijn. Ook dank voor de al ontvangen toezeggingen van sponsoren. Meer support is zeker nog welkom.”