Remco Hendriks stopt na 10 jaar bij Samen Beter Nieuwkoop

brief remco hendriks samen beter nieuwkoop

Remco Hendriks van Samen Beter Nieuwkoop heeft na 10 jaar lid te zijn geweest, waarvan 6 jaar raadslidmaatschap, besloten om ermee te stoppen. In een persoonlijke brief – gericht aan inwoners van Nieuwkoop – legt het raadslid uit dat hij zich de laatste periode niet kon vinden in alle beslissingen. Ook zou hij zich de laatste tijd meer vervreemd voelen van de partij, is te lezen in de brief.

Hendriks begint zijn brief met het feit dat SBN de laatste jaren veel heeft bereikt voor de inwoners van Nieuwkoop op gebieden als onderwijs, sport, recreatie en woningbouw. Hij laat weten trots te zijn om hieraan te hebben bijgedragen. Echter zou hij zich de laatste periode niet meer goed kunnen vinden in alle beslissingen: “Beslissingen worden binnen de partij democratisch genomen. De laatste periode kon ik mij niet in alle beslissingen vinden en ging ik mij steeds meer vervreemd voelen van de partij”, aldus Hendriks in de brief.

Lees ook: Robbert-Jan van Duijn officieel beëdigd tot burgemeester

Hendriks overwoog om als eenmansfractie verder te gaan, maar dat zou vanwege zijn andere werkzaamheden niet haalbaar zijn: “Als eenling in de raad zou je nog meer tijd in het raadswerk moeten stoppen om het goed uit te voeren en dat is gezien mijn andere werkzaamheden niet haalbaar.”

Het raadslid van Samen Beter Nieuwkoop stelt zijn raadszetel nu ter beschikking en bedankt zijn kiezers voor hun steun en vertrouwen. Hendriks eindigt zijn brief met het wensen van succes aan de overige raadsleden.

De hele brief hieronder:

Beste inwoners,

Na 10 jaar lid te zijn geweest en 6 jaar raadslidmaatschap voor Samen Beter Nieuwkoop, heb ik
besloten ermee te stoppen.In de afgelopen jaren heeft SBN veel bereikt voor onze inwoners op het gebied van onderwijs, sport, recreatie en woningbouw. Ik ben er trots op dat ik hieraan heb mogen bijdragen.

De partij vernieuwt zich continue, nieuwe gezichten en nieuwe inzichten, andere meningen. Beslissingen worden binnen de partij democratisch genomen. De laatste periode kon ik mij niet in alle beslissingen vinden en ging ik mij steeds meer vervreemd voelen van de partij. Om mijn achterban niet teleur te stellen heb ik overwogen als eenmansfractie verder te gaan. Als eenling in de raad zou je nog meer tijd in het raadswerk moeten stoppen om het goed uit te voeren en dat is gezien mijn andere werkzaamheden niet haalbaar. Het half doen is voor mij geen optie, want onze inwoners verdienen een volksvertegenwoordiger die zijn werk voor de volle 100% uitvoert.

Ik heb derhalve besloten mijn raadszetel ter beschikking te stellen. Ik wil mijn kiezers bedanken voor hun steun en vertrouwen. Ik wens de overige raadsleden veel succes toe met de voortzetting van hun belangrijke werk.

Remco Hendriks


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?