VIDEO Project Rembrandt finalist Liselotte van der Zwet: ‘Doe ook mee aan Slootkunst’

De Nieuwkoopse Liselotte van der Zwet én finalist van het televisieprogramma Project Rembrandt heeft zich aangemeld voor het Slootkunst-project ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar. Zij roept anderen op ook mee te doen.

De organisatie van ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’ deed ruim een jaar geleden een oproep voor Slootkunst in het kader van 750 jaar Nieuwkoop. Echter, zoals zo veel activiteiten kon ook dit geen doorgang vinden. In mei is toch echt de aftrap van dit creatieve, laagdrempelige kunstproject.

Lees ook: Activiteiten voor 750 jaar Nieuwkoop verplaatst naar volgend jaar

“Juist tijdens deze donkere dagen is het voor velen wellicht een prettig lichtpuntje om thuis te beginnen aan een creatief werkstuk”, denkt de Slootkunst-organisatie. “Ons gekozen thema ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar!’ is heel breed toepasbaar. Denk aan turfsteken, smeden, riet snijden, woningbouw, bootjes, jachtbouw, maar ook bijvoorbeeld handarbeid en robotten. Niet alleen de ambachten staan centraal. Het betreft ook sportieve successen. Daarbij hebben sommige verenigingen al vele jubilea mogen vieren. En Nieuwkoop is ook nog eens nauw verbonden aan de kunst en kunstenaars die in de gemeente actief zijn.”

Wat springt er uit wat Nieuwkoop ‘maakt’?

De organisatie nodigt iedereen om het antwoord op deze vraag in beeld te brengen. Op een bord of ruimtelijk, op een vlot. Uiteindelijk worden alle kunstwerken geëxposeerd tijdens Slootkunst. Geëxposeerd wordt in de Ringsloot langs de Hogedijk en in de Voorwetering van de Dorpsstraat. De opening van het evenement is zaterdag 8 mei 2021. Hoe en waar wordt later bepaald vanwege de in die tijd geldende Corona regels.

Een bord/paneel is gratis af te halen bij Kluswijs op het industrieterrein in Nieuwkoop. Omdat deze locatie tijdelijk gesloten is, zijn de panelen af te halen bij TechniekHuis Nieuwkoop op datzelfde industrieterrein. Mail hiervoor even naar nieuwkoopmaakthet@gmail.com. Ook is het mogelijk een vlot te vullen met een 3D creatie dat de organisatie een week voor de opening beschikbaar stelt. Wanneer een kunstwerk af is, kan dit worden afgegeven bij Kluswijs; de Slootkunst-organisatie zorgt voor de opslag. “In de loop van 2020 zijn al bijna zeventig panelen afgehaald bij Kluswijs. Maar er kunnen er nog makkelijk meer bij.”

Ook niet onbelangrijk, iedereen kan kans maken op één van de tien prijzen.

Lees ook: Ringsloot volgend jaar vol met kunst vanwege 750 jaar Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?