Diverse bedrijven, organisaties en verenigingen in Nieuwkoop dragen hun steentje rondom de coronacrisis. Ook Polytex Stoffen, die aan De Nieuwkoper laat weten gratis stof beschikbaar te stellen voor het maken van mondkapjes. De stof is gratis tot en met vrijdag op te halen bij Polytex Stoffen op het industrieterrein in Nieuwkoop. Let op: gratis stof voor vier mondkapjes per persoon.

De zorg kampt met een groot tekort aan beschermingsmiddelen. Diverse bedrijven in Nieuwkoop doen er alles aan om te helpen waar nodig. Zo meldde De Nieuwkoper eerder dat Albert Heijn Nieuwkoop gestart is met het inzamelen van vuurwerkbrillen.

Maar ook het kopen van producten als mondkapjes kan tekorten voor de zorg nog verder in gevaar brengen. Een goede oplossing is het zelf maken van mondkapjes, maar hoe maak je mondkapjes en waarvan?

ZIE OOK:

Oproep van Nieuwkoopse huisartsen: “Neem corona-maatregelen serieus!”

Polytexstoffen Nieuwkoop wil hierbij een steentje bijdragen en stelt gratis stof beschikbaar om ermee aan de slag te gaan. Interesse in het maken voor mondkapjes voor jezelf of anderen? Dan kun je tot en met vrijdag 27 maart gratis stof ophalen voor vier mondkapjes per persoon bij Polytex Stoffen aan de Industrieweg 12 op het industrieterrein in Nieuwkoop.