Plannen Weteringplein Nieuwveen krijgen vorm

De locatie van het nieuwbouwproject ‘Weteringplein’ in Nieuwveen. ©Google Maps

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Weteringplein’ is sinds donderdag 4 november in te zien. Het doel is het bouwen van maximaal vijftig sociale huurappartementen én het ontwikkelen van een nieuw dorpsplein.

Woningstichting Nieuwkoop heeft plannen om samen met de gemeente Nieuwkoop de planlocatie aan de Anne Hendrik Kooistrastraat in Nieuwveen te ontwikkelen naar woningbouw en een nieuw dorpsplein. Dit plan is lokaal bekend als ‘Centrumlocatie Nieuwveen’. Met de ontwikkeling worden maximaal vijftig sociale huurappartementen gerealiseerd. Daarnaast wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht, mede vanwege de benodigde parkeergelegenheid. Met het nieuwe dorpsplein wordt aansluiting gezocht op het bestaande dorpsplein.

LEES OOK:
Historisch moment voor Nieuwveen: Plan voor bouw 45 appartementen op het Weteringplein

Plannen inkijken

Het plan en de stukken liggen sinds donderdag 4 november voor een periode van zes weken ter inzage. Bekijk de plannen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of ga direct naar de juiste pagina via deze link. Of bekijk ze in het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Nieuwveen, Teylersplein 1. Daarop is een zienswijze in te dienen, ga hiervoor naar deze pagina.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?