De foto is ter illustratie. ©Pixabay

Deze Pasen gaan er ruim 18.000 paaspakketjes naar ouderen door heel Nederland. Het is tijd voor de jaarlijkse Paasactie van de Riki Stichting. Ook in gemeente Nieuwkoop doen scholen, stichtingen en verzorgingscentra mee.

Leerlingen van basisscholen delen de pakketjes vol lekkernijen uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen thuis. Vrijwilligers van De Zonnebloem brengen de paaspakketjes bij zelfstandig wonende ouderen. Ook verdeelt de Riki Stichting vijfduizend paasattenties (een Jumbo Cadeaukaart) onder gezinnen die zij iets extra’s gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt.

Gemeente Nieuwkoop

In gemeente Nieuwkoop werkt de Rikistichting samen met Basisschool De Veenvogel (Nieuwveen), Zorglocatie Aarhoeve (Langeraar), Basisschool Aeresteijn (Langeraar) en Basisschool De Vaart (Ter Aar).

Activiteiten

Rond het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra zijn leuke activiteiten uitgezet waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen, verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langsbrengen van het paaspakketje of de paasattentie is een prachtig moment van liefdevolle een-op-een aandacht.

Riki Stichting

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. “Wij organiseren jaarlijks landelijke acties in de zomer, herfst en met Kerstmis en Pasen. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaat meer verbondenheid tussen mensen en wordt het aantal geluksmomenten vergroot,” beschrijft de Riki Stichting haar drijfveren.

www.rikistichting.nl