Opvallend: Petitie gestart om Uithoornlijn door te trekken naar Alphen via Nieuwkoop

uithoornlijn alphen aan den rijn nieuwkoop

In 2020 komt lijn 1 terug in Uithoorn, dat een knooppunt moet worden voor bussen en trams richting Amsterdam en Amstelveen. Er is naar aanleiding van de terugkomst van deze lijn een petitie gestart. Volgens de makers van de petitie moet deze zogeheten Uithoornlijn doorgetrokken worden naar Alphen aan den Rijn, met tussenstops als Nieuwkoop en Aarlanderveen.

Hoewel bij de initiatiefnemers van de petitie ook gemeente Nieuwkoop vermeld staat, is de gemeente niet de daadwerkelijke starter van de petitie: “Wij zijn niet in die hoedanigheid betrokken bij de petitie, maar we juichen het wel toe”, laat de gemeente in een reactie weten aan De Nieuwkoper.

Gemeente Nieuwkoop zet op een andere manier in om de verbindingen op dit traject te verbeteren: “We zetten volop in op de nieuwe bus concessie om een R net op dit traject te realiseren. Dit om de verbinding op de tramlijn Uithoorn en de reissnelheid sterk te verbeteren”, vult gemeente Nieuwkoop aan.

Lees ook: VVD Nieuwkoop baalt: geen fietspad langs de Zevenhovenseweg

Naast de uitbreiding van de lijn, stellen de initiatiefnemers ook voor om het – 23 kilometer – oude traject tussen Uithoorn en Alphen aan den Rijn te herbouwen, zodat inwoners weer snel ‘per rail naar Amsterdam kunnen reizen’.

“Wij vinden dat dat beter kan: doe onderzoek naar de behoefte van mensen en de haalbaarheid om de tram alsnog door te trekken, zodat men veel sneller en comfortabeler kan reizen en ook de auto kunnen laten staan”, melden de initiatiefnemers bij de petitie. De petitie is inmiddels al meer dan 170 keer ondertekend. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?