Op zaterdag 22 juli van 10.00 tot 15.00 uur is het zover! De dorpskern van Aarlanderveen wordt het bruisende decor van de Oude Ambachtenmarkt, een evenement dat je terugvoert naar de nostalgie van vroeger. Bezoekers kunnen genieten van een dag vol traditionele ambachten, smakelijk eten en drinken, en gezellige kraampjes vol snuisterijen en vintage vondsten.

De Oude Ambachtenmarkt biedt een unieke kans om de vaardigheden van weleer te ontdekken en te leren. Van metselen tot visnetten boeten en zelfs touw maken. 

Naast de ambachten zijn er ook andere attracties te bewonderen, zoals oude tractoren en een miniatuur dorsmachine. Deze prachtige machines nemen je mee terug in de tijd, naar een periode waarin landbouw nog met behulp van deze indrukwekkende apparatuur werd uitgevoerd. Stap in de wereld van vroeger en ervaar zelf hoe het was om met deze historische machines te werken.

Kleedjesmarkt

Ook de brandweer is aanwezig en geeft een spuitdemonstratie. De markt wordt in de middag op gevrolijkt door een Lookalike act: Swiebertje met z’n rare fratsen en Malle Pietje die zijn oude spulletjes probeert te verkopen. Daarnaast is er een kleedjesmarkt waar koopjesjagers naar hartenlust kunnen snuffelen en unieke schatten kunnen ontdekken. Misschien vind je wel dat ene item waar je al jaren naar op zoek bent, of kom je iets tegen wat je gewoon niet kunt weerstaan. 

Tip: met oude tractoren kun je naar de molen gebracht worden om deze, onder begeleiding te bezichtigen.