Nieuwveen – Na een grote verbouwing opent de voorzitter van de raad van bestuur van zorginstelling Ipse de Bruggen Jan van Hoek samen met wethouder Gerben van Duin, wethouder Sociaal Domein van de gemeente Nieuwkoop, op zaterdag 11 juni 2022 om 10.30 uur het nieuwe Parkpaviljoen op landgoed Ursula in Nieuwveen. Op het landgoed wonen zo’n 450 mensen met een verstandelijke beperking.

In het nieuwe Parkpaviljoen zijn het restaurant, bakkerij Koekje van eigen deeg, de Kaarsenmakerij en cadeauwinkel het Spinnenweb gevestigd. Verder zijn er diverse zalen voor festiviteiten en bijeenkomsten van Ipse de Bruggen. Het restaurant en de zalen zijn, naast de gebruikelijke zalen in gemeente Nieuwkoop, ook te gebruiken door gebruikers uit de regio.

Verbouwing en naamgeving

Het Parkpaviljoen is zo’n vijftig jaar oud. Aanvankelijk was hierin alleen het restaurant en de keuken gevestigd. Omdat het gebouw verouderd was, is eind 2019 gestart met een verbouwing. Daarbij werd besloten zowel de dagbesteding voor cliënten, maar ook het restaurant en de zalen van het Trefpunt in het nieuwe gebouw onder te brengen. Het nieuwe pand beschikt over warmtepompen voor verwarming en koeling, over zonnepanelen en is optimaal geïsoleerd. De naam van het gebouw verwijst naar het prachtige park waarin het paviljoen is gebouwd.

Ursulafeestdag en speeltuin De Beleving

De opening van het Parkpaviljoen vindt plaats op de Ursulafeestdag. Deze dag wordt jaarlijks voor cliënten georganiseerd. Deze dag wordt ook speeltuin De Beleving geopend. Deze speeltuin is toegankelijk voor rolstoelen.

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl