Nieuwveen krijgt ook Integraal Kindcentrum

Na Zevenhoven (foto) en Ter Aar krijgt ook Nieuwveen een IKC. ©Archief

Ook in Nieuwveen komt een Integraal Kindcentrum (IKC). In ieder geval basisschool De Veenvogel en Stichting Kinderopvang Liemeer krijgen er een plek. Mogelijk komt er ook een sportzaal bij het IKC, ter vervanging van De Ringkant.

In een IKC werken organisaties samen aan onderwijs, opvang, opvoeding en ondersteuning voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast is een IKC een ontmoetingsplek voor jong en oud in het dorp.

In de tweede helft van 2021 gaat de gemeente met inwoners en organisaties in gesprek over de meest geschikte locatie en welke voorzieningen in het IKC een plek moeten krijgen. Het college doet de raad nu een voorstel over hoe zij dit onderzoek en de gesprekken met inwoners en organisaties wil gaan aanpakken.

Mogelijke locaties

De mogelijke locaties voor het IKC zijn de locaties van de huidige twee schoolgebouwen van basisschool De Veenvogel en een stuk grond dat leeg is op De Verwondering. Het college stelt aan de raad een vierde locatie voor om te onderzoeken; bij voetbalvereniging Nicolaas Boys aan de W.P. Speelmanweg. Dit is een nieuw voorstel vanuit Stichting St. Nicolaas Hoeve en Nicolaas Boys.

In juli neemt de raad een besluit over het proces. De gemeente start na goedkeuring van de raad met de gesprekken met organisaties en inwoners vanaf september.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?