Nieuwkoopse Woningbezitters krijgen tegoed bon voor energiebesparende maatregelen

voucher energiebesparende maatregelen nieuwkoop

Ben je een woningbezitter en woonachtig in de gemeente Nieuwkoop? Dan kun je binnenkort een tegoedbon ter waarde van € 70,- op de deurmat verwachten. Niet om te verzilveren voor wat lekkers op het dorp, maar voor energiebesparende maatregelen of energieadvies. 

De gemeente Nieuwkoop wil duurzaamheid stimuleren en haar inwoners steunen in het realiseren van de uitvoering van duurzame maatregelen. Met het geven van deze tegoedbonnen  – ook wel Verodering Duurzaamheidsvoucher genoemd – ter waarde van € 70, hoopt de gemeente steun te bieden. 

De actie is tot stand gekomen met behulp van een subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De subsidie is aangevraagd doro de gemeente in samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland, Klimaatroute, GOED en Duurzaam Bouwloket.

Duurzaam Bouwloket meldt dat de voucher hulp kan bieden bij advies en maatregelen op het gebied van energiebesparing: “De verordening biedt hulp bij een energieadvies en bij kleine energiebesparende maatregelen die zijn uitgevoerd in particuliere koopwoningen. Het doel van de verordening is een eerste stap te zetten naar het verlagen van de energievraag, dan wel een vermindering van de CO2-uitstoot”.

ZIE OOK

SBN stelt programma op met nadruk op woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren

Naar verwachting worden de tegoedbonnen tussen 14 september en 4 oktober 2020 verstuurd. Bij Duurzaam Bouwloket is meer informatie te vinden over gebruik en de mogelijkheden van de voucher.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?