Nieuwkoopse voorronde voor Open NK Poker

Het Open Nederlands Kampioenschap Poker organiseert voor zondag 28 maart een online voorronde voor de inwoners van Nieuwkoop en omgeving. Verspreid over het land worden in totaal tweehonderd voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale.

De winnaar van de online voorronde krijgt de titel ‘Online Pokerkampioen van Nieuwkoop 20/21’ een wint een trofee. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de halve finales van het ONK Poker. Daar strijden pokerliefhebbers uit het hele land voor een plaats in de landelijke finale.

Niet alleen de winnaar maakt kans op een plek in de volgende ronde. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel deelnemers zich kwalificeren voor de halve finales en krijgt een percentage de kans door te breken via de online kwartfinales.

Aan echte pokertafels

Zowel de halve finales als de finale van het ONK Poker worden in de zomer van 2021 live gespeeld aan echte pokertafels. De winnaar van de finale wordt gekroond tot ‘Pokerkampioen van Nederland 20/21’ en laat daarmee, naar verwachting, ruim twintigduizend deelnemers achter zich.

Je weet nooit waar een goede prestatie in de finale toe kan leiden. In het verleden zijn meerdere amateur pokerspelers benaderd voor sponsordeals. Zo werd Ruurd Nauta in 2017 gesponsord lid van Team ONK Poker waardoor hij de kans kreeg (inter)nationale pokertoernooien te spelen.

Laagdrempelig

Iedereen die wil meedoen, kan zich via www.onkpoker.nl inschrijven. Inschrijfgeld is 7,50 euro. “Door mee te doen, krijgen de deelnemers de kans om een gooi te doen naar de titel”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. “En met name voor beginnende spelers zijn de online voorrondes de meest laagdrempelige manier om kennis te maken met het spel en met andere pokerspelers”.

De online voorronde van Nieuwkoop op 28 maart begint 19:30 uur.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?