De bokaal voor de winnaar van het ONK Pokeren. ©onkpoker.nl

Het Online Pokerkampioenschap van Nieuwkoop was 28 maart. In totaal kwamen er 221 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot klonk 19:30 uur. Na iets meer dan 4 uur pokeren, werd Etienne Kramer de Online Pokerkampioen van Nieuwkoop. Hij verzekerde zich van een plek in de halve finale.

Ook Marcel Kranendonk en Frans Paul rechtstreeks naar halve finale

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurpokerkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar normaal alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is geworden om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de bokaal die Etienne per post ontvangt, kwalificeert hij zich voor de halve finales die in juni gehouden worden. Als hij daar bij de beste 10 procent eindigt, gaat hij door naar de landelijke finale. De finale is in juli 2021 in De Heerlickheijd in Ermelo. Ook Marcel Kranendonk (2de) en (3de) Frans Paul wonnen door hun prestatie een plek in de halve finales. Verder werden nog dertien kwartfinaletickets vergeven.

De gehele uitslag van het Online Pokerkampioenschap van Nieuwkoop is hier te vinden.

Lees ook: Nieuwkoopse voorronde voor Open NK Poker