Weer naar school. ©©Pixabay – White77

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning voor het nieuwe schooljaar. Veel kinderen lopen en fietsen een nieuwe route naar school.  En dat is weer even wennen.

Jij en andere verkeersdeelnemers zien na de lange vakantieperiode weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept gemeente Nieuwkoop samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat kinderen veilig op school komen.

Schoolbrengweek

Van 13 tot en met  17 september is de ‘SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek: Alle kinderen en ouders lopend of fietsend naar school!’ Lopen en fietsen naar school is goed voor de verkeersveiligheid rond school. Leerlingen doen ook belangrijke verkeerservaring op om straks veilig en zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Natuurlijk is lopen en fietsen ook beter voor het milieu en de gezondheid. Daarnaast is lopen en fietsen naar school leuk, onderweg is er tijd om over de (school)dag te vertellen. Soms zijn er praktische redenen waardoor dagelijks naar school fietsen niet mogelijk is. Maar misschien is het wel mogelijk één of meerdere vaste dagen te kiezen waarop het wel kan. “Begin bijvoorbeeld tijdens de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek”, roept gemeente Nieuwkoop op.

De gemeente en ook wij van De Nieuwkoper wensen alle ouders en leerlingen een goed en verkeersveilig schooljaar toe.