Caroline Peeck van JOGG en wethouder Gerben van Duin ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst in IKC De Vaart in Ter Aar. ©Gemeente Nieuwkoop

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. De gemeente wil haar steentje daar graag aan bijdragen. Daarom heeft gemeente Nieuwkoop zich aangesloten bij JOGG.

JOPP – Jongeren op Gezond Gewicht – zet zich in voor een gezonde leefstijl en -omgeving voor jongeren. De hele dag door worden kinderen, jongeren en hun ouders verleid tot het maken van ongezonde keuzes. Te veel schermtijd en te weinig bewegen; herkenbaar voor velen. “Samen met JOGG willen we ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om gezonde keuzes te maken,” schrijft de gemeente.

Samenwerkingsovereenkomst
Gezonde jeugd, gezonde toekomst.©Gemeente Nieuwkoop

Maandag 11 april ondertekenden Caroline Peeck van JOGG en wethouder Gerben van Duin de samenwerkingsovereenkomst.

Van Duin: “Als gemeente vinden we een gezonde leefstijl voor iedereen belangrijk. Hoe bereiken we onze jongeren en hoe stimuleren we ze om gezond te leven? Daar kan JOGG bij helpen, maar dat kunnen we niet alleen. Onder meer scholen, sportverenigingen, zorgpartners en het bedrijfsleven nodigen we uit om samen met ons een bijdrage te leveren aan een gezonder Nieuwkoop. Onze jongerenwerkers gaan hier de komende tijd vol energie mee aan de slag en in de tweede helft van dit jaar organiseren we de eerste bijeenkomsten over dit onderwerp.”

Wat is JOGG?

JOGG staat voor ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’. De JOGG-aanpak is een aanpak waarbij iedereen in Nieuwkoop zich inzet om de fysieke en sociale leefomgeving voor jeugd gezonder te maken. Gezond eten, genoeg water drinken, voldoende beweging en een goede nachtrust. Kinderen, jongeren, hun ouders en hun leefomgeving staan hierbij centraal.