Nieuwkoopse Eline Spoelder (27) wint Facebookspel Crime Scene Nieuwkoop

eline spoelder wint crime scene nieuwkoop

Eline Spoelder, winnares van Crime Scene Nieuwkoop. © Anke Steffers

Eline Spoelder uit Nieuwkoop heeft het Facebookspel Crime Scene Nieuwkoop gewonnen. Tientallen speurneuzen probeerden de afgelopen tijd de daders te achterhalen van fictieve moordzaken. Het doel van het online spel op social media was om mensen warm te maken voor het 750-jarige bestaan van Nieuwkoop, komend jaar. Eline speelde alle moordzaken mee en behaalde de meeste punten.

In totaal kwamen er zes fictieve moordzaken aan bod op de Facebookpagina van Crime Scene Nieuwkoop. Elke moordzaak speelde zich af in de geschiedenis van Nieuwkoop en begon dan ook met een beschrijving uit een specifieke periode uit de Nieuwkoopse geschiedenis. Er werden verschillende personages voorgesteld en een vondst gedaan van het lichaam, waarna de deelnemers met 12 tips erachter moesten komen wie de dader zou zijn van desbetreffende moordzaak.

Lees ook: Ringsloot volgend jaar vol met kunst vanwege 750 jaar Nieuwkoop

Eline Spoelder speelde samen met haar moeder, zusje en tante mee: “We overlegden vaak over de zaken. Behalve als we in de Vragenronde een uniek antwoord kregen, hielden we dat soms voor elkaar verborgen”.

De organisatie van Nieuwkoop 750 jaar laat weten dat er voor volgend jaar een levend Crime Scene Nieuwkoop voorbereid wordt. De zes fictieve moordzaken gemist? Geen zorgen: op de Facebookpagina van Crime Scene Nieuwkoop blijven de zaken staan. De oplossingen zijn weggehaald, zodat ze alsnog gespeeld kunnen worden. Oplossingen kunnen gemaild woden naar info@nieuwkoop750.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?