Nieuwe plannen voor de Kerkweg door komst Vomar

plannen kerkweg

Nu de komst van de Vomar achter de Intratuin nagenoeg zeker is, zullen er gevolgen zijn voor het verkeer op de aangrenzende Kerkweg. Gemeente Nieuwkoop heeft Royal HaskoningDHV ingeschakeld om onderzoek te doen naar deze gevolgen. Naar aanleiding van het onderzoek zijn maatregelen voorgesteld voor een verbetering van de bereikbaarheid op de Kerkweg.

Er zullen begin september verschillende aanpassingen gedaan worden aan de Kerkweg ter verbetering van de verkeersveiligheid. Zo worden alle kruisingen voorzien van een contrasterende kleur, die tevens aangebracht wordt als kantverharding. Hiermee lijkt de weg op het oog smaler, wat zorgt voor een vermindering van de snelheid. Ook komt er een extra voetgangersoversteekplaats bij de huidige intrit van de Intratuin.

Lees ook: Nieuwbouwplannen voor Vomar gaan nu hoogstwaarschijnlijk door

Nieuwe ontwerp Kerkweg gepresenteerd aan omwonenden

Het ontwerp van de nieuwe Kerkweg is afgelopen 1 juli gepresenteerd aan omwonenden. Naar aanleiding van deze plannen stelden de bewoners veelal vragen over een extra inrit bij de Intratuin of het verplaatsen van de huidige inrit. Echter zal het toevoegen van een extra inrit kunnen zorgen voor een onveilige situatie bij het nabijgelegen tankstation en de P. van Schravedijkestraat. Tijdens de informatieve avond kregen omwonenden ook de kans om hun voorkeur aan te geven voor de kleur van het asfalt. Men kon voor het kruispunt kiezen voor verkeersgeel of okergeel en voor de kantverharding verkeersgrijs, steengrijs of orientrood.

“Intratuin en Vomar verantwoordelijk voor verkeer op eigen terrein”

Gemeente Nieuwkoop heeft  zowel Vomar Ter Aar als Intratuin Ter Aar geadviseerd om goed te kijken naar verkeersstromen op eigen terrein. Echter zijn zij hier volgens de gemeente wel zelf verantwoordelijk voor: “De verkeersveiligheid op het terrein van de Intratuin en de Vomar is de verantwoordelijkheid van Intratuin en Vomar“, aldus Gemeente Nieuwkoop in het persbericht. De aanpassingen zullen vanaf begin september in gang gezet gaan worden. Omwonenden ontvangen voordat deze werkzaamheden beginnen een brief met aanvullende informatie. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn zullen verkeersinstellingen en snelheidsmetingen verricht worden om ‘een goed beeld’ te krijgen van het verkeer.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?