Lijsttrekker van VVD Nieuwkoop met de Kerstman op het Reghthuysplein in Nieuwkoop twee jaar geleden. ©VVD Nieuwkoop

VVD Nieuwkoop heeft woensdag de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De politieke partij heeft een flink aantal kandidaten bereid gevonden.

De lijst kent naast ervaren namen veel nieuwe en bekende gezichten. Lijsttrekker Tom de Kleer was in juni al benoemd als lijsttrekker. Hij is zeer enthousiast over de lange en gevarieerde lijst: “Ik ben ontzettend trots op deze lijst. Nog nooit stonden we als VVD Nieuwkoop zo breed, met zoveel sterke en enthousiaste kandidaten, uit alle hoeken van de gemeente. Ik kijk ernaar uit om samen met alle kandidaten en met een goed verhaal voor Nieuwkoop werk te gaan maken van een mooie uitslag op 16 maart.”

Nieuwkomers

Op plaats 2 van de lijst staat een nieuwe naam: Marijke van Dam uit Ter Aar. Van Dam is directeur van Rijschool Rijnland en bestuurslid van verschillende goede doelen. Op plaats 3 staat het huidige en ervaren raadslid Paul Platen uit Korteraar. Aat van Putten en Glenn Fransen, die nu al de fractie versterken, staan op plek 4 en 6 van de lijst. Saskia van der Drift is de tweede nieuwkomer op de lijst, op plek 5. Van der Drift woont in Nieuwveen en heeft veel ervaring in de zorg, onder andere als eigenaar van een praktijk voor oefentherapie. Op plek 7 Kees Schutter, die vanuit zijn werk bij de RDOG tevens veel ervaring heeft met zorg en daarnaast met regionale samenwerking en financiën. Rik van Trigt, een bekende triatleet en militair uit Zevenhoven, staat op plek 8. Het huidige raadslid Donja Kooman uit Ter Aar is terug te vinden op plek 9 en Idris Mattijssen uit Nieuwkoop complementeert de top 10 van de lijst.

Bekende namen

De lijst kent daarnaast veel andere bekende namen, zoals Mathijs Tijsterman, Ben Scharloo en John van der Laan uit Nieuwkoop, Judith van Dam uit Langeraar, Heidi Snoek en Pieter Hoogeveen uit Ter Aar en Gert-Jan Blijleven en Elseliene Bos uit Nieuwveen. Het huidige raadslid Jan Hardenberg uit Langeraar is lijstduwer op plek 45.

De VVD Nieuwkoop zal haar verkiezingsprogramma naar verwachting eind volgende week presenteren. Hieronder de voltallige kandidatenlijst: