Nieuwe minicontainers gemeente Nieuwkoop: alles wat je moet weten

nieuwe minicontainers

Foto, ter illustratie. © Manfredrichter, Pixabay

Gemeente Nieuwkoop is bezig met het omwisselen van de containers: komende periode worden er zo’n 30.000 minicontainers omgewisseld in de gemeente. Het gaat om een minicontainer voor GFT, papier en restafval en een PMD container, geschikt voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze minicontainers.

De minicontainers worden bij aflevering zo dicht mogelijk bij de voordeur geplaatst. Hiervoor hoeven inwoners niet thuis te blijven. Op de zijkant van de minicontainer is een adressticker te vinden, waarmee men de nieuwe container kan herkennen. Er hoeft nog niet betaald te worden voor het aanbieden van restafval: het systeem ‘Afval Scheiden Loont’ gaat pas in vanaf 1 januari 2020.

Lees ook: Gemeente Nieuwkoop ontvangt € 50.000 projectsubsidie van provincie Zuid-Holland

Vanaf het moment van ontvangen kan de nieuwe minicontainer voor GFT, papier en restafval direct gebruikt worden op de eerstvolgende inzameldag. De container kan hiervoor op de gebruikelijke aanbiedplaats gezet worden om deze te laten legen. De PMD container kan nog niet direct gebruikt worden: deze wordt pas vanaf 1 januari 2020 geleegd, tot die tijd kan het afval nog gewoon in de zakken aangeboden worden.

Degenen die niet de juiste container hebben ontvangen of vragen hebben over de minicontainers, kunnen contact opnemen met Engels Logistiek via 0800-3500100.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?